Kuidas raua toksilisust ravida

Raud on toitaine, mida enamik inimesi oma dieedist saab. Rauatoide võib määrata selliste meditsiiniliste seisundite jaoks nagu aneemia ja tsöliaakia. Inimesed, kes kasutavad rauapreparaate, peaksid hoolitsema ja mineraali kasutama ainult juhusliku üleannustamise vältimiseks. Need, kes on võtnud liiga palju rauda või tunnevad lisandit, et isegi mõõdukad kogused põhjustavad ülekoormust, tuleb rauakoksilisust ravida. Raudu toksilisus võib põhjustada maksapuudulikkust, kui seda ei ravita.

Tuvastage rauapiima üleannustamise sümptomid ja pöörduge kohe arstiabi poole. Inimesed, kellel on raudne toksilisus, hakkavad tavaliselt minema, kõhulahtisust ja kõhuvalu ning muutuvad ärritatavaks 6 tunni jooksul pärast liiga raua võtmist. Kui praegusel hetkel seda ravimit ei ravita, võib raua üleannustanud isik kaotada teadvuse, kogeda vererõhu ohtlikku langust ja palavikku.

Sooritage protseduur, mida nimetatakse tervena soolestiku niisutamiseks. Merck Manual selgitab, et teie kõhtu võib rauda ka pärast oksendamist, mis võib teie tervisele ohtlik olla. Vajalikuks võib osutuda triikrauda eemaldamine ainega, mida nimetatakse polüetüleenglükooliks. Sõltuvalt teie seisundist kasutab see kas kemikaali või see viiakse läbi seedetraktist läbi kõhutoru.

Ravimi toksilisuse raviks on ravim, mida nimetatakse deferoksamiiniks. Seda ravimit manustatakse süstimise teel ja jääb endasse raua, mis on ikka veel teie kehas. Kui te urineerite, eraldub toksiline ühend. Mayo kliiniku järgi annused erinevad massi järgi ja neid võib manustada mitu korda päevas, kui teie seisund nõuab täiendavaid annuseid.

Ravimi toksilisuse ajal rääkige oma vere ja uriini proovidest. Teie keha vedelikke testitakse, et määrata teie raua sisaldus ja veenduda, et ravimid teevad oma tööd.