Kui kiiresti pärast kolonoskoopiat saab süüa?

Kui teil on kavas kolonoskoopia, on see oluline, et saaksite oma soolestikku puhastada. Seda tehakse soolepreparaadi võtmisega ja vedelale toidule vähemalt 12 tundi enne kolonoskoopiat. Kolonoskoopia on teie jämesooles visuaalne kontroll, mistõttu see ei tohi sisaldada toitu. Protseduur kestab keskmiselt 30 kuni 60 minutit. On tavaline, et pärast protseduuri tundub näljane, seega on loomulik teada saada, millal süüa saab.

Pärast kolonoskoopiaprotseduuri võib rahustite püsiva toime tõttu oodata unisust. Te pole söönud tahke toitu enam kui 12 tundi, nii et teil on tõenäoliselt söögiisu. Teil on hea meel teada, et võite jätkata söömist kohe pärast protseduuri. Texas Ülikooli tervishoiusüsteem soovitab siiski alustada kerge einega. Köögiviljasupp on hea näide kergest kolonoskoopiajoogist.

Tavalise dieedi taastamine