Kuidas eemaldada harjutatud rand

Tundlikud armid või “jää-pick” armid, mis on tavaliselt tingitud akne puhangutest. Nõuetekohane akne ravi võib aidata ennetada mõnda armistumist, kuigi raskete akne juhtudel on hambumusravi peaaegu vältimatu. Siiski on olemas ka ravimeetodid, mis võimaldavad eemaldada jääkarva. Sa ei saa täielikult eemaldada kõik tõmbenumbrid, kuid võite selle välimust oluliselt vähendada. Ravi erineb sõltuvalt armide suurusest ja sügavusest.

Läbi dermabrasioonravi. Dermabrasioon on teie dermatoloogi kontoris kasutatav pöörleva abrasiivse pintsliga, et koorida naha pealmise kihi. Kui eemaldatakse hõredalt nahk, kahaneb selle kohale uus nahk, mis kahjustatud alal on vähem märgatav. Vastavalt Mayo kliinil on dermabrasioon kõige paremini efektiivne madalate jäsemetega armide korral.

Läbi keemilise koore ravi. Keemilised peelingud on sarnased dermabrasioonravile, soodustades naha uut arengut naha pealmise kihi keemilisel eemaldamisel. Keemilise kooriku sügavust saab ravida arst, kes manustab ravi, kuid enamikul juhtudel on selle ravi jaoks kõige sobivamad madalad sarved. Chicago Ülikooli meditsiinikeskuse andmetel on keemilised peelsed kasulikud nii pigmentatsiooniprobleemide kui ka armide korral. Kui teie hõredalt nahk värvi muutub, on see hea ravi võimalus.

Hankige kollageeni süstid armide saitidel. Tendetut armid saab minimaalseks, kollageeniga varjutades. See siletab naha pinda vähem märgatavaks armiks, kuid kõik eelnevad värvimuutused jäävad. See töötlemine toimib hästi, kuid see on ajutine. Marylandi Ülikooli Meditsiinikeskuse andmetel vajate iga kord 3-12 kuu järel uusi süsti.

Läbi laserkiirte töötlemine. Laserravi põletab säritatud nahka, võimaldades sellel asetada uut nahka. Selle täpse täpsuse tõttu saab laserravi ravida palju sügavamaid armreid kui dermabrasiooni või keemilisi koorikuid. Kuid laserteraapia võib maksta tuhandeid dollareid ja enamik kindlustusseltse ei hõlma kosmeetilisi eesmärke.

Eemaldage kirurgiline arm. Kirurgilise armide eemaldamise ajal lõigatakse arm ja ülejäänud nahk õmmeldakse kokku, et jäta väike kirurgiline arm. Kuna kirurgiline arm on protseduuri tulemus, ei ole kirurgilised võimalused väga väikeste või madalate taandarakkide korral praktilised. Siiski on sügava sissetungitud armide korral tolli pikkune, kirurgiline arm on sageli vähem märgatav kui esialgne arm.