Kuidas võtta koos vitamiine ja külma ravimiga

Kui teil on külm, on tõenäoline, et teeksite endast parima, et ennast paremini teha. Kuigi külmad ravimid võivad anda kiiret leevendust paljudele tavalistele külmetusjuhistele, võivad mõned vitamiinid, eriti C-vitamiin, aidata pisut külma kestust lühendada. Üldiselt peetakse turvalisteks vitamiinipreparaatide ja külmade ravimite võtmist, kuid peate enne seda tegema mõningaid tegureid. Kui teil on mingeid konkreetseid küsimusi või probleeme seoses vitamiinide ja külmade ravimite võtmisega, võtke ühendust oma arstiga.

Uurige, kas teie vitamiinipreparaate ja külmade ravimite vahel võib olla mingeid koostoimeid. Spetsiifilised koostoimed võivad erineda sõltuvalt konkreetsest tootest. Näiteks suurendavad C-vitamiini toidulisandid urineerimist, mis võib vähendada teatavate külmade ravimite eliminatsiooni poolväärtusaega. See võib põhjustada külma ravimi kulumise kiiremini. Kuigi vitamiinide ja külmade ravimite segamine on harva ebaturvaliseks, on alati tarvis rääkida arsti või apteekriga, enne kui saate samal ajal koos mingeid täiendusi ja ravimeid.

Määratlege sobivad annused nii vitamiini lisandite kui ka külmade ravimite jaoks. See varieerub sõltuvalt konkreetsest tootest, nii et alati lükatakse edasi toote etiketile või arsti nõuannetele.

Tehke ajakava vitamiinide ja külmade ravimite võtmiseks. Alustage seda ajakava vastavalt arsti või apteekri nõuannetele. Vitamiine võetakse üldiselt ainult üks kord päevas, külmade ravimite võtmine võib olla mitu korda päevas sõltuvalt sümptomitest.

Võtke mõlemad vitamiinid ja külmad ravimid vastavalt teie ajakavale. Kasutamise erinõuded sõltuvad toodetest. Paljud vitamiinipreparaadid ja külmad ravimid võetakse kogu tableti neelamisel klaasi veega, kuid vedelaid või pulbrivalemeid võib tarbida erinevalt. Järgige alati tootega kaasasolevaid juhiseid, välja arvatud juhul, kui arstile on antud konkreetsed juhised.

Helistage arstile, kui teil esineb ebatavalisi füüsilisi reaktsioone. Kuigi enamus vitamiinide või külmade ravimite kõrvaltoimeid on väikesed ja ajutised, võivad tekkida mõned negatiivsed kõrvaltoimed. Võtke alati oma arstile ühendust, kui teil on muret selliste kõrvaltoimete või ravimi kõrvaltoimete pärast.