Kuidas saab rohelisi tomatiid ja pipra keevat äädikat

Kui teil on kasvuperioodi lõpus palju kasvuhoonega tomatiid, kui esimest külma tuleb, on teil suurepärane võimalus neid tomatiid säilitada, tehes tomatišokk, kasutades keeva äädika soolveega. Mõni kvarts krõbedast, punase rohelise tomati marineeritud marinaadist saab talvepimeduses toitu. Sõltuvalt teie maitse järgi kasutage nendes marinaadid kergeid või kuumaid tšilli. Osta toidukaupluses maitsestamise vürtsisegu. Võite taaskasutada konservikarbid ja -rõngad, kuid alati kasutage uusi kausid.

Täitke veevanni kanister pooleks veega. Lase vett keeda.

Peske purgid ja kaaned sooja seebiveega. Loputage põhjalikult ja sukelduge need süvavees, kuni olete valmis neid täitma.

Kombineeri maitsestamise vürtsid, äädikas, mett ja sool suure kastmega. Viige see kuumutajale ja laske küpsetada viis minutit. Lülitage soojus välja ja lasege soolvee küljes nõrk, samal ajal täitke purkid.

Jar lifteri abil eemaldage purgivannist purgid ja kaaned. Tühjendage need puhtast köögirätikust tagurpidi.

Lõika tükid nuga kiiludes. Kombineerige tomatid konservikarbidesse ja pannige kolm purpurpunti, lauri lehte ja kaks küüslauguküünt igas purgis.

Valage soolvee tomatite kohal, jättes purgi ülaosale 1/2-tollise ruumi. Pange mõned aroomikompvekid vürtsidesse.

Pühkige purkide veljed niiske lapiga. Paigaldage kaaned ja pingutage rõngad käepidemega, et kaante kinni hoida.

Pange klaaskarbid tagasi kanistril asuvasse keemistemperatuuril. Vajaduse korral lisa veel keeva veega, et katteid katta vähemalt 1 tolli võrra. Viige vesi keemiseni, vähendage soojust keskmisele või kõikvõimalikule, hoides pidevalt madalat keemist.

Keetke purk 20 minutit. Eemaldage purgid veest loputusega. Asetage need puhta rätikud eemal mustanditest. Veenduge, et purkid ei puutu üksteisesse.

Laske purgidel täielikult jahtuda. Katseklaasid, et veenduda, et purkid on suletud. Kui kaane keskele klõpsates vajutatakse üles ja alla, siis see purk ei tihendanud ja seda tuleks hoida külmkapis ja kasutada kõigepealt.