Kuidas peatada pidevalt köha allergiaist

Sise- või välistingimustes, hooajal või aastaringselt võivad kõik tüüpi allergiad põhjustada konstantset köha. Kõhukinnisus, aevastamine ja vesised ja sügelused, allergiline köha võib olla häiriv ja tüütu. Allergiatega seotud köhimine on sageli põhjustatud postnaalsest tilgumisest, kui nina lima langeb kõri taga. Allergiline astma võib põhjustada ka püsivat köha. Seda tüüpi astma korral sümptomid käivituvad allergeenide, nagu õietolmu, tolmulestade ja hallitusseente spooride kaudu.

Hankige oma allergiad kontrolli alla

Tellige kohtumine oma arstiga, kui teil esineb püsiv köhimine, mille te kahtlustate, võib olla seotud allergiatega. Teie arst sooritab füüsilise läbivaatuse, küsib oma haigusloo kohta küsimusi ja võib soovitada allergiakontrolli, et määrata, millised ained põhjustavad teie köha.

Vältida allergia käivitavate ainete levikut

Võtke ravimeid, mida teie arst määrab. Teie raviplaan võib sisaldada anthistamiinimist putukate vähendamiseks, närvilõhna, mis aitab lima kuivada ja võib-olla ka retsepti või kroonilise köha ravimit. Kui teil on allergiline astma, võtke oma astma ravimeid vastavalt ettekirjutusele.

Järgige oma arstiga, kui ta soovitab immunoteraapiat, mida tavaliselt nimetatakse allergiaks. See ravi vähendab teie tundlikkust allergia käivitajale ja võib aja jooksul vähendada teie sümptomeid, sealhulgas püsivat köhimist.

Vältige kokkupuudet ainetega, millest teate, et olete allergiline – strateegia, mida nimetatakse allergeenide vältimiseks. Kas teil on köha, mis on seotud hooajaliste allergiate või allergilise astmaga, on see allergia sümptomite haldamisel oluline osa.

Hoiduge sigareti ja puidust suitsetamisest, mis ärritavad hingamisteed ja võivad põhjustada köhimist. Vältige ka tugevate ärritavate aurude, näiteks puhastusvahendite, lõhnaainete või tööstuskemikaalide kokkupuudet.

Vältige õues, kui õietolmu ja hallituse arv on kõrge, kui teil on hooajaline allergia. Hoia aknad suletud, hoia allenergeid kodust välja. Vähendage oma aega väljas, kui õhukvaliteet on nõrk ja kõrge niiskuse või väga külma ilmaga võib vähendada ka allergiat põhjustavat köhimist.

Puhastage oma kodu põhjalikult, et vähendada allergeenide arvu kodus. Puhastage tolm ja vaakum regulaarselt ja kandke maski puhastamisel, et vältida allergeenide hingamist. Kasutades õhu puhastajat suure efektiivsusega tahkete osakestega või HEPA-ga, võib filter ka allergeene püüda ja hoida õhku oma koduses puhastis.