Kuidas külmutada terveid virsikuid ja ploome

Värskete virsikute ja ploomide külmutamine võimaldab teil igal hooajal saada värskeid, mahlaseid puuvilju, mida saab kasutada pirukate, kooblite või lihtsalt tervislike suupistete jaoks. Vastavalt Colorado State University Extensioni andmetele hoiab enamik puuvilju, sealhulgas ploome ja virsikuid, nende kvaliteeti ja värskust 8-12 kuu jooksul, kui neid säilitatakse korrapäraselt sügavkülmikus null kraadi Fahrenheiti või alla selle. Enne külmutamise ettevalmistamist vali virsikud ja ploomid täiesti küpsed.

Külmutatud virsikud

Peske värskeid, küpsetatud virsikuid jahedas vees, õrnalt hõõru nahad, et aidata eemaldada bakterid nahalt.

Külmutamine ploomid

Pakkige terveid virsikuid plastikust mahutitesse, mis on piisavalt suured, et puuvilja ja kaane vahel oleks 1/2 tolline kuni 1 tolline ruum.

Katteke virsikuid askorbiinhappega, mis sisaldab 1 tl pakitud askorbiinhapet iga veekartuli kohta. Siirupipaki jaoks valmistada segu 4 tassist vett, 3 tassi suhkrut ja 1/2 tl paklitakseeli askorbiinhapet ja katta virsikud siirupiga. Askorbiinhape või C-vitamiin aitab säilitada puuvilja värvi ja maitset.

Plastpakendid pitseeritakse ja asetatakse kohe pärast pakendamist külmikusse.

Pese ploome, hõõrudes nahad õrnalt jaheda voolava vee all.

Pakkige terveid ploome plastikust mahutites, jättes puuvilja ja pakendi ülaosa vahemikku 1/2 tolli kuni 1 tolli.

Kui soovite, lisage 3 tassi suhkrut siirupi kogus 4 tassi vett ploomide katmiseks. Lisades askorbiinhapet (umbes 1/2 teelusikatäit) siirupi segule, parandab puuvilja kvaliteeti. Siirupis olevad ploomid pole vajalikud, nad külmutavad lihtsalt kogu puu külmutamise teel.

Paigutage kaaned plastmahutitele ja külmutage kohe null kraadi Fahrenheiti või allapoole.