Kui palju rauda peaks teismelise mehe saama?

Raud on oluline mineraal, mis on osa iga keharakku. See aitab lihastel kasutada ja hoida hapnikku ning mängib samuti olulist rolli ensüümide funktsioonis. Teismelised koos lastele vajavad rohkem rauda kui nooremad lapsed ja täiskasvanud. Toidu raua saamine ei pruugi põhjustada raua puudust, mis võib avaldada negatiivseid tagajärgi tervisekahjustustele teismeliste poistele.

RDA-de lugemine

Riikliku Teaduste Akadeemia Meditsiini Instituudi määratud tervete teismeliste meeste soovitatud päevadoos on 14-18-aastastele 11 milligrammi päevas. Teismelised poisid, kes on sellest vanusegrupist pisut kõrgemad või madalamad – 13 ja 19-aastased – vajavad natuke vähem, 8 milligrammi päevas.

Raudtee hankimine

Paljud toidud on palju rauda, ​​nii et teismelised peaksid tasakaalustatud toitumise abil oma igapäevaseid vajadusi rahuldama. Enamik punast liha sisaldab 1,3 kuni 3,3 milligrammi rauda 2 1/2-untsi serveerimisel, samal ajal kui pähklid on vahemikus 1,3-2,2 milligrammi 1/4 tassi kohta. Sellised mereannid nagu austrid ja rannakarbid on kõrge rauasisaldusega, nagu teravilja teraviljad, sojaubad ja tumerohelised lehtköögiviljad.

Raudtee tõhusus

Kaks erinevat tüüpi rauda on heem ja mitteheemlauda. Terve rauda leidub loomsetest allikatest ja imendub kuni kolm korda efektiivsemalt kui taimeallikast pärinev mitte-heme raud. Ideaalis peaksid teismelised otsima, et kaasata nii toitu kui ka mitte heme-rauda, ​​mis toidule annaksid toitu. Siiski, kui järgite taimset dieeti ja tarbib ainult mitte-heme rauda, ​​soovitab Illinoisi ülikooli McKinley tervisekeskus toiduvalmistamist rauast või nõusse.

Raua üleslaadimine

Selleks, et tagada kogu tarbitud rauaga maksimaalne tarbimine, võib teismeliste poiss teha palju asju. Esimene samm on süüa toitu, mis sisaldab loomset päritolu tooteid, kuigi teismelistele on tegemist taimetoitliku toitumise plaaniga, võib C-vitamiini söömine aidata. C-vitamiin suurendab mitte-heme raua imendumist, kuid toitu tuleb süüa samal ajal. Vaadake nõu oma teismelisega, et vältida rauainhibiitoreid korraga, kui nad tarbivad ka rauasisaldusega toitu. Need inhibiitorid on kaltsium, tsink, tee, kohv ja kakao.