Kuidas teha vahukoor kooki jaoks

Värske täispiim sisaldab kreemi. Kui täispiim lastakse seista, tõuseb koor üleval ja seda saab ära maha pühkida. Raske vahustamiskreem on kõrge piimarasva sisaldusega 36% või rohkem. Raske vahustamiskreem müüakse pastöriseeritud ja ultra pastöriseeritud kujul. Magustoitude ja piitsa jaoks eelistavad paljud kokad pastöriseeritud koort, sest see on värskem ja maitsestav. Pika säilitusainega koort töödeldakse pikema hoiustamise jaoks erineva kuumusega, ja mõned inimesed arvavad, et see meeldib maitsele.

Enne kui plaanite koort piitsutama, külmkapis 15 minutit külmutage kauss, peibutuspaber ja koor külmkapis 15 minutit. Külmemad temperatuurid aitavad kooru piitsa kiiremini.

Valage külm koor külma kaussi. Kasutades jahutatud nuudlit või peibutamist, alustage kreemi piitsutamist. Kui kasutate käsitsi vettepanemist, kasutage pikemaid lööke, et kiiresti kooresse lisada õhku. Kui koor hakkab paksenema, umbes ühe kuni kahe minuti pärast piitsutamist, lisage pulbriline kondiitri suhkur korraga, püüdes seda kreemi.

Jätkake piitsutamist, kuni moodustuvad pehmed piigid. Kui tõmbate vutist või peibutamist välja koorest ja piigid järgivad pulgakut, kuid lohutavad, on see jõudnud pehmele tipptasemele. Lisage vanilje või muu maitseaine ja jätkake piitsutamist, kuni see on korralikult ühendatud ja kreem on sile ja kohev.