Kuidas istmikunärvi testida

Kui te rääkisite mõnusatele sõpradele, et teil oli valu mõlemal küljel oma tuharatel ja reie seljatoel, võiksite mõelda, et teil on ishias. Aga kas sa oled? Kuidas sa tead, et see ei ole lihtsalt tõmbunud lihased või bursiit või mõni muu vähem kahjulik seisund? Kuigi vastuse leidmine võib nõuda arsti kabineti reisi, on teil mõned võimalused koduse istmikunärvi testimiseks.

Istudes tuleb sügavalt sisse hingata, hoidke seda ja kandke maha või hirmutage. Seda nimetatakse Valsalva manööveriks. See toiming võib kahjustatud seljaaju kahjustada. Vastavalt Ameerika meditsiiniliidu ajakirja 2009. aasta juuli väljaandele on kõige sagedasemas ishias sagedasem alaselja lõhestatud ketas. Valsalva manööver, mis põhjustab kiirgava valu suurenemist, on kooskõlas lagunenud plaadistsenaariumiga. Spetsiifilise kiirguse puudumise suurenemine näitab, et valu allikas ei pruugi olla istmikunärvi.

Liiguge sinu selga, kui jalad on täielikult laienenud. Laske assistent tõsta aeglaselt sirgjoont valusalt küljelt. Jalaliikumine paneb istmikunärvi pinget. Kui närv on surutud või põletikuline, muutub see pinge all valulikuks. Kuigi valu suurenemine selle jalgade tõusu testiga ei ole isaakiale spetsiifiline, võib sirgjoont tõsta 90-kraadini, ilma valu suurendamata, ebatõenäoline, et valu tekib istmikunärvi. Füüsilise meditsiini ja rehabilitatsiooni arhiivis avaldatud 2007. Aasta uuringus on see lihtne test õigesti tuvastanud tõelise isiaga patsiendid kaks kolmandikku ajast.

Jalutage oma varbad, seejärel kõndige oma kandadel oma varvastega põrandast välja. Kas keha tugevus valulisel küljel on võrdne mittepööratud külje tugevusega? Järgmisena istuge oma jalgadega tasasele põrandale ja tõstke suured varbad põrandast maha. Ärge laske oma abikaasal varises vastu seista. Kas varbad on võrdselt tugevad? Mis tahes nimetatud jõupingutuste nõrk külg valulikul küljel tähendab istmikunärvi.

Sulgege silmad, sest teie abiline hoolikalt kontrollib teie võimet eristada kaitseterminali igast otsast teravat otsa. Seda tuleks teha mitmel pool nii jalgadel kui ka jalgadel. Vähenenud tundlikkus valulikku jalgade osas võib eeldada märkimisväärset istmikunärvi probleemi.

Mõõda vasikaid nende kõige laiemas kohas. Samuti mõõdame iga reie keskmist pindala ligikaudu 4 tolli võrra põlveliigese kohal. Need mõõtmised peavad olema võrdsed. Kui valulik külg mõlemal mõõtepunktil on suurem kui 1/2 tolline väiksem, võib see tähendada märkimisväärset istmikunärvi probleemi.