Kuidas vältida happelist söömist ananassi söömise eest

Kui olete söönud ananassi ja kogenud põletust suus või rinnus, võib see teile arvata, et ananass ei ole teie jaoks õige vilja. Kuigi see on hea toitainete allikas, on ananassiks ka happeline puuvilja, mis sisaldab ensüümi, mida tavaliselt kasutatakse liha pehmendajatena. Sellisena võib see põhjustada ebamugavaid kõrvaltoimeid. Teades, kuidas põletust minimeerida, kui ananassi sööte, võib see teile meeldida.

Bromelainiga toimetamine

Põletus, mida tunnete suus pärast liiga palju ananassi söömist, tuleneb bromelainist, ensüümist, mis digestab valku. Vastavalt Melbourne’i ülikooli andmetel on ananass ainus loodusliku ensüümi allikas. Enamik ensüümi asub puuvilja varsis ja võite olla võimeline minimeerima ensüümi mõju suus, lõigates ananassi tuum enne selle söömist, soovitab veebisait Popsugar.

Kõrvetisi juhtimine

Kui teil on gastroösofageaalne reflukshaigus või GERD, võib teil olla raske ananassi taluda. Ananass suurendab mao happesust, mis võib põhjustada valu, mis tunnevad söögitoru tagasijooksul intensiivsemalt. GERD-ga inimestel on ananassi taluvus individuaalne ja teie arst võib aidata teil määrata, kui palju sa võid süüa ilma valuuta. McKinley tervisekeskuse andmetel võib mõnes GERD-i puhul olla ainus lahendus ainest, mis põhjustab kõige ärritust põhjustavat toitu.

Salsa tõde

Teie Havai naaber võib soovitada lisada oma ananassile soola happesuse vähendamiseks. Teie ananassi piserdamine sool suurendab puuvilja magusust, mis muudab selle happelist maitset, kuid ei pruugi mõjutada oluliselt puuvilja tegelikku happelisust. Vastavalt 2010. aasta toitumisjuhistele ameeriklastele on ameeriklased juba liiga palju soola oma toidus. Suur soolade tarbimine suurendab kõrge vererõhu suurenemise riski. Soola lisamine tervislikule toidule, näiteks ananassile, võib eirata mõnda oma tervist edendavatest atribuutidest.

Ananassi toitumine

Nagu enamik värsketest puuviljadest, on ananassil vähe kaloreid ja rikkalikult palju toitaineid, mis soodustavad head tervist. 1-tassi värskete ananassikarjade portsjon sisaldab 82 kalorit, 21 milligrammi kaltsiumi, 180 milligrammi kaaliumisisaldust ja 78 milligrammi C-vitamiini. Kaltsium soodustab luu tervist, suurendab teie kaaliumisisaldust, võib aidata suurendada vererõhku ja C-vitamiin on oluline Antioksüdant, mis kaitseb teie rakke vabade radikaalide poolt põhjustatud kahjustustest. Lisaks sellele võib bromelaan ananassis olla memuaal Sloan Kettering Cancer Center’i järgi kehas põletikuvastane aine.