Kuidas suurendada homotsüsteiini taset

Homotsüsteiin on aminohape vereringes, mis on kõrgendatud korral seotud südameatakkide, surmavate verehüübimishäirete ja nõrkade insultidega. Samamoodi, kui homotsüsteiini tasemed on liiga madalad, ei suuda immuunsüsteem piisavalt vastata erinevatele stressidele. Enne homotsüsteiini taset puudutavate kohanduste tegemisega arutage oma tervishoiuspetsialisti võimalusi.

Määrake oma homotsüsteiini tase. Enne homotsüsteiini sisalduse muutmist peate teadma oma praegust veretustaset. Rääkige oma tervishoiutöötajaga vereanalüüsi saamiseks, mis annab teile teada, kus peate alustama. Oluline on tasakaalustada oma taset nii, et see ei oleks liiga kõrge – kuid ka mitte liiga madal. Homotsüsteiini tavaline sisaldus veres on ainult vähesel määral meeste ja naiste vahel erinev. Meeste puhul peaks normaalse homotsüsteiini sisaldus veres sõltuvalt vanusest olema 4,6 kuni 11,9 umol / l. Naiste puhul peaks normaalne tase sõltuvalt vanusest olema 4,5 … 11,9 umol / l.

Alustage B6-vitamiini ja B12-vitamiini tarbimist. See mõjutab otseselt teie homotsüsteiini taset. Need vitamiinid töötavad otseselt homotsüsteiiniga veres ja metaboliseerivad seda, vähendades nende taset. Vitamiin B6 võib leida teraviljadest ja teradest; B12-vitamiine võib leida loomse liha ja piimatoodetest. Koguse piiramine suurendab teie taset.

Langetage oma foolhappe (foolhappe) tarbimist. See mõjutab ka otseselt teie homotsüsteiini taset. Levistes rohelistes köögiviljades, nagu näiteks spargel ja spinat, leiduv foolhape metaboliseerib homotsüsteiini, mille tagajärjeks on vererõhu madalam tase. Koguse piiramine suurendab teie taset.

Kontrollige oma sugupuu. Teie geneetika mõjutab seda, kui palju saate muuta oma homotsüsteiini taset. Kui teie pereliikmetel on tavapäraselt väga madal homotsüsteiini sisaldus, kuid see võib olla kasulik südamehaiguste riski vähendamiseks, võib teil olla võimatu tõsta oma taset sõltumata oma toitumise korrigeerimisest. Kuigi homotsüsteiini kontrolli selles aspektis pole midagi, on oluline teada, et teil võib geneetikat töötada teie vastu või teie vastu.

Suitsetamisest suitsetamisest loobuda. Kuigi leiti, et suitsetamine suurendab homotsüsteiini sisaldust veres, on suitsetamise oht, nagu seos südame- ja kopsuhaigustega, kaugelt üle selle kasutamise kui vahendi, mis suurendab teie taset.

Jooge rohkem kohvi. Leiti, et kohvis leitud kofeiin suurendab homotsüsteiini taset.